Ügyfélszolgálat

Velvery sütés nélküli sajttorta

Hozzávalók:

  • Piskótaalap 2 tojásból, vagy egy csomag babapiskóta
  • ½ liter tejszín (30 vagy 36%-os)
  • 22 cm átmérőjű nyitható sütőforma
  • 1 pohár porcukor vagy kristálycukor
  • 5 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 g zselatin
  • 1 csomag desszertzselé a kedvenc ízben


Elkészítés
Keverjük össze a tojássárgáját, cukrot és vaníliás cukrot, amíg habos és krémes állagot nem kapunk.

 

Melegítsük fel a tejszínt a zselatinnal, de ne engedjük felforrni! Ezután adjuk hozzá a tojássárgájás keveréket, és folytassuk a melegítést folyamatos keverés mellett, amíg meg nem szilárdul. Vegyük le a főzőlapról, és hagyjuk kihűlni. Ha a keverék már egy kicsit lehűlt, tegyük a hűtőszekrénybe megdermedni.


Készítsük el a zselét 400 ml vízzel. A sütőforma aljára fektessük le a babapiskótát, öntsük a krémsajtot a piskótaalapra, és helyezzük a hűtőszekrénybe, hogy teljesen megdermedjen. Tegyük a tetejére a dermedő zselét.